Exposicions del CEDOC

El Centre de Documentació de l’Orfeó Català gaudeix d’un fons considerat com un dels principals centres musicals creats per una entitat civil privada a Catalunya. Dipositari d’autèntics tresors, ens descobreix amb algunes exhibicions al Foyer l’ingent patrimoni referent a la història del Palau, l’Orfeó Català i la música.

El Centre de Documentació de l’Orfeó Català (CEDOC) dinamitza el seu valuós patrimoni sobre la història del Palau, de l’Orfeó Català i de la música amb mostres periòdiques al Foyer del Palau. El CEDOC és un dels principals centres musicals creats per una entitat civil privada a Catalunya.

La Cobla: Tradició i modernitat. Centenari de la Cobla Barcelona

Del 27 d'octubre del 2022 al 30 de gener del 2023

La Cobla Barcelona es va fundar al 1922 amb la voluntat d’especialitzar-se en la música de concert per a cobla. Amb pocs anys, va assolir un important protagonisme en la vida cultural catalana i va ser considerada una institució musical amb un alt valor educatiu que anhelava el rigor i l'excel·lència interpretativa.

Durant les primeres dècades, la formació va estrenar obres de prominents compositors catalans, i va actuar en espais emblemàtiques, com el Palau de la Música Catalana o el Palau Nacional de Catalunya; i va oferir recitals a autoritats musicals que visitaven Barcelona, com Richard Strauss o Igor Stravinsky.

En ocasió del seu centenari, revisitem una de les formacions més emblemàtiques del noucentisme musical: les relacions que va tenir amb el Palau de la Música Catalana i amb el seu director artístic, Francesc Pujol; el paper que va tenir en el procés d’institucionalització de la cultura; o la utilització que se’n va fer com a instrument de propaganda durant la Guerra Civil.

El Palau, Europa i la porta de l'Infern

De març a juliol del 2023

Aquest 2023 es celebra el centenari d’uns dels arquitectes més rellevants del modernisme, Lluís Domènech i Montaner. El Palau de la Música Catalana com un dels edificis més emblemàtics de l’arquitecte, acollirà una exposició especialment dedicada a la construcció del Palau de la Música Catalana i a tot el seu geni inspirador que culminà amb la magnífica sala de concerts, única al món.

Domènech i Montaner aglutinà al Palau totes les arts pròpies de l'època modernista  des d'escultura, vitralls o mosaics, però també sabem que es va inspirar en grans sales de concerts internacionals i amb artistes estrangers.

En el centenari que se celebra el 2023 és motiu per descobrir el Palau amb totes les seves dimensions, amb una nova mirada reveladora que ens ajudarà a descobrir el fonament creatiu de Lluís Domènech i Montaner.