Connecta amb la música, connecta-hi al Palau!

L’ésser humà és un ésser social i, com a tal, al llarg de la seva evolució ha cercat comunicar-se per multitud de  mitjans diferents. En el transcurs dels segles XX i XXI la  tecnologia s’ha erigit com una nova forma de  comunicació, una forma de connectar les persones entre elles, però també, paradoxalment, de desconnectar-les de la realitat.

Per això el lema de la temporada condensa en la paraula connectar una multiplicitat de sentits que ens han de permetre reflexionar, pensar i experimentar la proposta musical i artística que us presentem en aquest llibre objecte, la primera eina de connexió amb el públic que estima el Palau de la Música Catalana, que el viu i en gaudeix. Enguany volem convidar-vos a connectar-vos al Palau de la forma més vivencial i experiencial possible, és a dir, vivint en primera persona els concerts i connectant amb el públic que ens acompanyi i amb els propis músics, per gaudir de l’experiència absoluta de la música en viu.

Al llarg de la temporada gaudirem de la presència de grans solistes de renom internacional, però també de molts solistes i formacions catalans en una programació que té en el suport al talent local i als joves un dels eixos principals. Continuarem desenvolupant els projectes de llarg recorregut iniciats la temporada passada amb la mezzosoprano nord-americana Joyce DiDonato i amb el Cosmos Quartet , als quals se sumen l’inici de la Integral de Sonates per a Piano de Franz Schubert a càrrec de l’especialista Paul Lewis. A més, presentem un projecte emblemàtic al voltant de la figura del carismàtic compositor Gustav Mahler .

Com a compositors convidats tindrem la guanyadora del Premi Pulitzer 2013, la nord-americana Caroline Shaw , i el compositor català Ferran Cruixent , ambdós de reconeguda carrera internacional. I per acompanyar-nos en aquest recorregut i ajudar-nos a connectar les experiències musicals amb la nostra vivència personal i generar un marc de reflexió i enriquiment complementari, els artistes convidats
d’aquesta temporada aportaran un extra de contingut gràcies al seu art. D’una banda, Anna Carrera s, artista visual encarregada de la gràfica de la temporada que es presenta en el llibre de temporada, a la qual s’afegeix Mónica Rikić , artista de noves tecnologies i programadora creativa, que gràcies a la seva c(AI)xa de música infinita creada expressament per al Palau, ens permetrà explorar en diversos moments les possibilitats de generació sonora infinita que la tecnologia permet avui dia en relació amb les activitats musicals de la temporada. El poeta Eduard Escoffet posarà text, paraules i signes –com també fa la música, que està feta de signes– a la connexió entre home i tecnologia i, per la seva part, l’escultor Naxo Farreras ens mostrarà la seva obra plàstica inspirada en les capacitats sonores de la matèria escultòrica, incloent-hi el propi Palau de la Música Catalana. Precisament qui en fou l’arquitecte, Lluís Domènech i Montaner , també està d’aniversari, en complir-se l’any 2023 el centenari del seu traspàs.

Ens espera una temporada intensa, plena de  possibilitats de connectar amb el món, amb els altres i, principalment, amb nosaltres mateixos... a través de la música. Aquest és el nostre objectiu i desitgem que gaudiu al màxim de cada experiència proposada.

Patricia Kopatchinskaja

Pablo Ferrández

Franco Fagioli

Philippe Herreweghe